BLOGG – CIRKULÄR EKONOMI

Fairphone får högsta betyg av IFIXT Ifixit plockar sönder alla tillverkares mobiltelefoner för att dokumentera hur man kan ta isär dem så att den som vill ska kunna laga själv utan att behöva skicka in den till en reparatör. Samtidigt betygsätter man mobiler efter hur lätta de är att reparera, något som även har betydelse om du inte tänkte laga mobilen själv, då det kan påverka hur mycket det kostar att lämna in den för lagning. Nu har Ifixit för första gången delat ut högsta betyg, 10 av 10, till en mobil. Det är Fairphone 2 som får den äran, vilket kanske inte är så konstigt. Förutom att vara tillverkad under rättvisa förhållanden och utan konfliktmineraler har man på Fairphone medvetet gjort en mobil som ska vara lätt att reparera för att man ska använda den längre utan att behöva köpa ny. Tanken med Fairphone är att du ska kunna byta ut trasiga delar själv med några enkla handgrepp, och nu har man alltså även Ifixits ord på att så är fallet. Fairphone 2 går att förbeställa från företagets hemsida eller från Etc här i Sverige, och ska levereras i januari.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *